Vi skal have 200 ha ny natur i Greve. Vi skal pleje eksisterende natur bedre, så vi får flere blomster, insekter og fugle.
Coronakrisen har vist os, at vi har for lidt natur. De områder vi har, er blevet brugt og brugt meget. I mit arbejde i Danmarks Naturfredningsforening har jeg været med til at skabe et nyt naturområde langs Olsbækken tæt på Greve Stadion: Olsbækeng.
Og rundt omkring i kommunen ligger andre områder, der kan blive til spændende natur og skaffe Greve en højere placering end som nummer 94 ud af 98 kommuner på Naturdiversitetskortet.
Kommunen afsætter i øjeblikket ca. 500.000 kr om året til opkøb af landbrugsområder til skovrejsning. Vi skal op i nærheden af 10 mio kr om året. En halv procent af kommunens budget.
Områderne forvaltes af Skov- og Naturstyrelsen, der sikrer, at der ikke længere sprøjtes. Det beskytter grundvandet og er godt for klimaet: I følge Naturstyrelsen binder en skov de første 100 år 10 tons CO2 årligt pr. ha. En gennemsnitlig dansker udleder tilsvarende, ca. 10 tons CO2 årligt. (Statslig skovrejsning, Naturstyrelsens hjemmeside, https://naturstyrelsen.dk/naturbeskyttelse/naturprojekter/tilskudsordninger/statslig-skovrejsning/)
Strandområdet udgør et enestående område i Greve, hvor vi lige bag det hvide sand har fine strandenge med bl.a. den relativt sjældne nikkende kobjælde. Den skal vi passe på. Den sjældne grønbrogede tudse er Greve Kommunes ansvarsart, og tudsens vandhuller skal passes. Hvert år. Derfor skal vi have fast pleje af vor områder.